Droppe til innhold

Verktøy og hjelp

Verktøy og hjelp

Brukerstøtte IT / Lagring

Kryptering av mobile lagringsmedier

Mobile lagringsmedier i dette tilfellet betyr minnepinne eller ekstern harddisk.

1. Sett inn lagringsenhet

  1. Sett inn lagringsenheten i maskinen. Se eksempel med stasjon (F:) i skjermbildet under. 
  2. Høyre-klikk på den i utforsker.
  3. Velg: Turn on Bitlocker.

Skjermbilde: Sett inn lagringenhet og Turn on Bitlocker

2. Klargjøring

  • Vent mens maskinen klargjør enheten for kryptering. 

3. Velg passord

  • Velg et godt passord, gjerne et langt og sammensatt passord. NB! Ikke velg et passord du benytter til andre kontoer. 

Du vil ikke trenge dette passordet mer enn én gang pr. maskin som skal lese minnepinnen. Skriv gjerne passordet ned på en lapp som oppbevares på et trygt sted.

Skjermbilde: Velg passord

4. Recovery key

Du vil også bli spurt om å lagre eller skrive ut Recovery key. Recovery key er en nøkkel som kan brukes for å gjenskape innholdet hvis passordet går tapt.

  1. Velg: Save the recovery key to a file - dvs. å lagre nøkkelen på et trygt sted.
  2. Eventuelt lagre og deretter slett det hvis du er sikker på at du ikke vil trenge den.
    • For eksempel der du kun skal benytte enheten for transport mellom to maskiner.

Skjermbilde: Velg enten å lagre eller skrive ut Recovery key

5. Kryptering

  • Vent mens enheten krypteres, dette kan ta noe tid for store enheter. Kan ta noen minutter.

Skjermbilde: Vent mens enheten krypteres.

6. Krypteringen er ferdig

Skjermbilde: Kryptering er fullført

7. Klar til bruk

  • Enheten vises som åpnet hengelås.
  • Enheten er klar til bruk.

Se eksempel i skjermbildet under. 

Skjermbilde: Enheten vises med åpent hengelås og er klar til bruk

8. Lagre filer

Du kan nå lagre filer og arbeide med enheten som om det skulle være en vanlig minnepinne.

  • Hvis du nå tar ut enheten til og fra datamaskinen, vil du få opp en dialogboks som spør deg om passord.
  • Hvis du i dialogboksen krysser av for å huske passordet, så vil enheten fra nå av automatisk låses opp når den settes i denne maskinen. Dette gjelder kun for deg – ikke for andre brukere på samme maskin.

Skjermbilde: Du kan nå lagre filer og arbeide med enheten.

Se også

Kryptere e-post og vedlegg (support.office.com)

Hjelp med veiledning?

Kontakt BIT så kan vi hjelpe deg!