Droppe til innhold

Hva skjer


Se OsloMet i Forsker Grand PrixSe OsloMet i Forsker Grand Prix

Se Tone Hee Åker og Espen Sjøberg formidle sin forskning på fire minutter på Latter.

Latter, Aker Brygge

Tirsdag på Latter kan du få se to toppformidlere fra OsloMet i Oslo/Akershus-finalen i Forsker Grand Prix. Kom, lær noe nytt, og stem på den beste!

La deg opplyse og underholde, og ta med mobilen og stem!

Forsker Grand Prix er forskningsformidlingens Formel 1-løp! Kom og se våre egne doktorgradskandidater bli drillet i å presentere forskningen sin på superkort tid og kjempe om dommernes og publikums stemmer.

La deg opplyse og underholde, og ta med mobilen og stem! Arrangementet er gratis.

Tone Hee Åker og Espen Sjøberg representerer OsloMet

Begge OsloMets kandidater kommer fra Institutt for atferdsvitenskap:

«Fortell meg hva som har skjedd – med dine egne ord» er tittelen når Tone Hee Åker presenterer forskning på avhørsmetoder i overgrepssaker. Her kartlegger hun alle avhør som er gjort av mennesker med utviklingshemming i en periode mellom 2015 og 2017. Les mer om prosjektet som Tone skal presentere i finalen.

Espen Sjøberg svarer på spørsmålet «Hvorfor er vi impulsive?» Han benytter blant annet rotter som har ADHD-trekk i sin forskning for å prøve å finne ut hvilke faktorer som forårsaker impulsiv atferd. Les mer om prosjektet Espen skal presentere i finalen.

OsloMet, UiO og NMBU møtes på Latter

Åtte kandidater fra OsloMet, UiO og NMBU møtes i den regionale Oslo/Akershus-finalen på tirsdag.

Hver av dem har fire minutter på seg til å fortelle om forskningsprosjektet sitt. Fra scenen på Latter skal de engasjere både publikum og dommerpanel. Etter avstemningen kåres én vinner som den beste forskningsformidleren i Oslo og Akershus. De to beste går videre til den nasjonale superfinalen i Tromsø 29. september 2018, der Norges beste forskningsformidler blir kåret.

Les mer om arrangementet her: http://www.fgposlo.no/